RSD Racingin kummikuljettaja Samuli Vuorisalo ajoi monen mutkan ja värikkäiden vaiheiden jälkeen rallin Suomenmestariksi samalla kun Rallikummisetä Petter Solberg saavutti Maailmanmestaruuden Rallicrossissa.

Tammikuussa Rallin SM-sarjan vahvasti Arctic Lapland Rallin SM3-luokan voitolla ja täysillä sarjapisteillä avannut RSD Racing Finlandin kummikuljettaja Samuli Vuorisalo ja kartanlukija Eetu-Pekka Hellsten palasivat jälleen voittokantaan ja keräsivät korkeimman palkintokorokesijan seurauksena korotetut SM-pisteet kilpailukauden Tampereella päättäneestä SM Pirelli Rallista. Vuorisalo ajoi kolmelle erikoiskokeelle pohja-ajat ja muutenkin saapui erikoiskokeiden maalilipulle neljän SM3-luokan nopeimman joukossa. Tämä riitti reilun minuutin voittomarginaaliin ennen toiseksi tullutta Henri Haapamäkeä ja yllätyskolmosta Jari Huttusta.

Viimeisen pikataipaleen jälkeisellä siirtymäosuudella Vuorisalon korviin kantautui tieto, että 23½ pisteen johtoasemassa ennen viimeistä osakilpailua ollut moninkertainen Suomenmestari Joonas Lindroos oli kohdannut murheita viimeisen erikoiskokeen viimeisessä mutkassa ja näin hänen suorituksensa olisi hylätty. Koska Vuorisalo voitollaan saavutti 37½ pistettä, nousi hän lopulta 2½ pisteen marginaalilla nollapisteet keränneen Lindroosin ohitse. Lisäksi kun toiseksi tullut Henri Haapamäki palkittiin 30 mestaruuspisteellä, jäi hän Vuorisalon taakse yhden pisteen turvin ja näin erikoisen kilpailukauden viettänyt Vuorisalo kruunattiin kaikkien, myös hänen omaksi yllätykseksi, rallin Suomenmestariksi. RSD Racing Finland onnittelee kummikuljettajaansa upeasta menestyksestä!

Petter Solbergin CV täydentyi Rallin maailmanmestaruuden lisäksi Rallicrossin Maailmanmestaruudella
Nuorille ja urallaan eteenpäin pyrkiville moottoriurheilijoille ovia avaavan RSD Racing Finland -yhdistyksen kummi, norjalainen Petter Solberg teki maailmanlaajuista moottoriurheiluhistoriaa ja sinetöi uransa ensimmäisen rallicrossin maailmanmestaruuden kun ajamatta on vielä kaksi osakilpailua. Rallissa paremmin tunnettu, ja myös maailmanmestaruuden huikealla urallaan voittanut Solberg on ollut pitelemätön ajamissaan osakilpailuissa ja hänen ”Never Give Up” slogan on erityisen tunnettu RSD Racing Finland kuljettajien keskuudesta. Ehkäpä juuri tästä syystä mm. Samuli Vuorisalo taustajoukkoineen on jaksanut uskoa tekemisiinsä ja nyt se työ palkittiin parhaimmalla mahdollisella tavalla. RSD Racing Finland onnittelee myös Petter Solbergia niin Maailmanmestaruudestaan kuin esimerkillisestä toiminnasta fanejaan kohtaan.

RALLIN 2014 LOPULLISET SM-PISTEET, LUOKKA SM3: R2, TOP-3:

1. Samuli Vuorisalo Ford Fiesta R2 111
2. Henri Haapamäki Citroën C2R2 110
3. Joonas Lindroos Citroën C2R2 108,5