Huikean ja suvereenisen näytelmän Suomen MM-rallissa tarjonnut Volkswagen Motorsport on kahden viimeisen vuoden aikana tehnyt huikean määrän työtä menestyksensä eteen. Intensiivisen kilpailun jälkeen tiimin suomalaiskuljettaja ja rallin voittanut Jari-Matti Latvala sanoikin, että koskaan aikaisemmin hän ei ole tehnyt niin paljon testi- ja muuta valmistautumistyötä MM-rallin voiton eteen kuin mitä hän ennen kilpailua Jämsän ympäristössä ajetuissa testeissä teki.

RSD Finlandin kummikuljettajat Miko Jalava ja Mikke Yrjölä saivat kunnian olla seuraamassa tiimin valmistautumista kilpailuun ja valtavasti arvostivat pitkän ja kuuman päivän aikana näkemäänsä ja kuulemaansa ja kokemaansa.

– Oli erittäin mielenkiintoista nähdä vierestä millaista MM-tasolla kilpailuun valmistautuminen oikeasti on. Sitä ei juurikaan voi verrata mihinkään, koska se on niin täydellisesti organisoitua sekä ammattimaista. Esimerkiksi en osannut kuvitella sitä valtaisaa henkilömäärää joka Volkswagen Motorsportilla työskentelee menestyksen eteen. Esimerkiksi jo pelkkiä huoltomiehiä oli noin kymmenkertaisesti se määrä mitä osasin kuvitella, Miko Jalava kertoo ja jatkaa, – Hämmentävää oli myös ajatella kuinka monta puhelinsoittoa ja sähköposti viestiä täytyy lähettää ennenkuin esimerkiksi yksi testipäivä toteutuu.

– Tehdastallin panostuksen määrä menestyksen eteen yllätti täysin kun kaikki oli paljon isompaa ja laajempaa mitä osasin odottaa. MM-tasolla kilvanajo on todella kaukana pelkästä hauskanpidosta kun insinöörit ottavat huomioon kaikki muuttujat mikä säätötöissä ilmenee. Lisäksi kun Jari-Matti Latvala ajoi kaasu pohjassa koko 10 tuntisen helteisen testipäivän niin sain siitä arvokkaan muistutuksen yleiskunnon ylläpitämisen tärkeydestä, jatkoi Mikke Yrjölä kokemuksiaan erittäin mielenkiintoisesta, silmiä avartavasta ja ikimuistoisesta päivästä.