RSD Racing Finlandin kummikuljettaja Miko Jalava pääsi tutustumaan viime viikolla Saksan MM-rallin ohessa RSD Racingin kanssa tärkeää yhteistyötä tekevän Wallenwein Rallye Sport –tiimin toimiin ja tiloihin. Viikon mittaisella reissulla tekemistä piisasi ja matka oli varsin ainutlaatuinen sekä opettavainen, sillä Jalava pääsi seuraamaan ”aitiopaikalta” huipputallin toimintaa.

– Maanantaina tutustuimme Stuttgartissa Wallenweinin tiimi tiloihin, jossa olikin kaikenlaista kalustoa. Sieltä löytyi muun muassa nelivetoinen Subaru, Peugeotin sekä Skodan S2000–autot, Porschen rata-auto sekä kaksi Citröenin Trophy –luokan autoa. Tiimin tiloissa oli hyvät ja ammattimaiset työskentelytilat. Tiistaina kävimme Porschen museossa, jonka jälkeen suuntasimme Trieriin, jonne Stuttgartista oli matkaa noin 300 kilometriä. Siellä sijaitsi Saksan MM-rallin kilpailukeskus, ja jossa pystytimme keskiviikkona huoltopilttuun.

– Torstaina kävimme katsomassa kisan shakedownia, jolloin saimme alkumaistiaiset itse rallia varten. Perjantaina sekä lauantaina vietimme paljon aikaa huoltoalueella Wallenwein Motorsportin huoltopilttuussa, taikka olimme katselemassa rallia erikoiskokeiden varressa.

Lauantaina kävimme myös piipahtamassa legendaarisella Nürburgringin, Jalava kertoo monipuolisen viikon kulusta. Wallenwein Motorsportissa on täysillä mukana koko heidän perhe. Se tekikin isoimman vaikutuksen Mikoon koko matkan aikana.

– Mieleenpainuvinta reissussa oli Wallenwein Motorsportin porukka. Oli hienoa katsoa vierestä, kuinka koko perhe on täysillä mukana rallissa. Lapset Mark, Sandro ja Eve ajavat kaikki rallia, joista Eve oli mukana ajamassa Saksan MM-rallissa. Lisäksi vanhemmat pitävät huoltopilttuuta yllä ja järjestävät asioita. Vaikka kukaan muu ei ollut kisassa ajamassa kuin Eve niin silti veljekset olivat tukemassa ja auttamassa täysillä siskoaan kilpailussa. Mahtavaa toimintaa!

Miko ajaa itse rallia nuorten luokassa junioreiden SM-sarjassa. Vaikkakaan Suomessa harvemmin asvaltilla rallia kurvaillaan niin silti itse kisasta kertyi arvokasta kokemusta matkaan.

– Rallireitillä tuli sen verran opittua uutta, että Saksan tiestö on todella haastavaa.

Useat kurvit ovat niin sanotusti ”pimeitä” eli etukäteen et näe paljonko mutka kääntyy, joten nuotin pitää olla ihan täydellinen. Myös ilmasto on todella ailahtelevaista, välillä sataa kaatamalla ja viisi minuuttia myöhemmin paistaa jo aurinko, joten pito saattaa vaihdella yhden erikoiskokeen aikana todella radikaalisti, Jalava toteaa. Kaikkinensa nuori kuljettaja oli todella innoissaan koko reissusta, josta varmasti tarttui mukaan arvokasta kokemusta tulevaisuutta silmällä pitäen.

– Henkilökohtaisesti reissu oli minulle todella iso ja hieno juttu, jota odotin innolla. Oli hienoa ja mielenkiintoista nähdä muunmaalaisten tiimien toimintaa ihan vierestä. Lisäksi RSD Racingin kanssa yhteistyötä tekevän Wallenweinin tiimiltä löytyy todella paljon kokemusta
asvalttipinnoilta ja muutenkin rallista, joten heidän neuvoista sekä opeista on varmasti hyötyä tulevaisuutta ajatellen.

RSD Racing toimii talkoo- ja vapaaehtoishengessä, jonka päätarkoitus on toimia mahdollistajana sekä kontaktien- sekä mahdollisuuksien avaajana. Jalava sanookin lopuksi, että on todella hieno olla osa RSD:n sakkia ja nuorukainen arvostaakin tämänkaltaisen järjestön
toiminnan todella korkealle.

– Olen todella kiitollinen koko RSD Racing –järjestön porukalle ja kunnioitan tätä heidän toimintaansa todella paljon. On hienoa, että löytyy ihmisiä, jotka haluavat tällä tavoin auttaa nuoria kuljettajia!